Menu

Ik wil vervoer

55+ vervoer

Vanaf 1 maart 2016 verzorgt het Rode Kruis Rhenen het 55+ vervoer voor senioren in de gemeente Rhenen, in nauwe samenwerking met het Servicepunt-Thuiswonen in Tiel; een onderdeel van deze organisatie is Automobiel, een telefooncentrale waar leden van Automobiel naar toe kunnen bellen om een rit aan te vragen. De rolstoelbuschauffeurs rijden op werkdagen tussen 9 ’s ochtends en 6 uur ‘s avonds en rijden niet op zon- en feestdagen.

De ritten betreffen zowel groepsvervoer als wel rolstoelvervoer en individueel vervoer (combi-ritten) waarbij de bestemming niet verder dan 13 km vanaf Rhenen mag zijn. U kunt 55+ vervoer als groep of rolstoelgebruiker aanmelden door een mail te sturen naar groepsvervoer@rodekruisrhenen.nl; er kunnen 8 personen mee waaronder 2 rolstoelen. Hetzelfde mailadres kunnen inwoners van de gemeente gebruiken om zich aan te melden als aspirant rolstoelbuschauffeur. U kunt een rit voor 55+ vervoer aanvragen door kosteloos te bellen naar 088 700 4100. Groepsvervoer heeft voorrang op individueel vervoer; voor beide geldt dat vervoer afhankelijk is van de beschikbaarheid van de rolstoelbus en een chauffeur.

55plusbus-800x533

Boodschappendienst voor inwoners uit Rhenen

Steeds meer inwoners blijven langer zelfstandig thuis wonen. Zelf boodschappen doen kan dan lastig zijn. De boodschappendienst zorgt ervoor dat u zelf weer uw boodschappen kunt doen. De boodschappendienst is een vervoersdienst van het Rode Kruis Rhenen waar inwoners uit Rhenen gebruik van kunnen maken. De boodschappendienst haalt elke donderdagochtend bewoners op bij vaste haltes en zet bewoners af bij de Albert Heijn en Jumbo in het centrum. De terugweg kan de chauffeur u thuis voor de deur afzetten. 

De eerste rit van de boodschappendienst vertrekt om 10.00 uur bij de Buurthuiskamer Rhenen Hoog (Valleiweg 16). Om 11.30 uur wordt er terug gereden vanaf het plein bij de Jumbo en Albert Heijn. De volgende haltes worden onderweg aangedaan: de hoek Platanenlaan/De Kleine Kampen, bij de zij-ingang van de Tollekamp in de Dr. Wallerstraat en bij de Wilhelminahof op het parkeerterrein.

De bus heeft ruimte voor 8 inwoners, dus bij 2x de route te rijden kunnen maximaal 16 inwoners per ochtend gebruik maken van het vervoer. Let op: vol=vol. Bij meer animo wordt er gekeken naar extra rijdagen. De boodschappendienst kost €1,50. Dit dient u contant te betalen bij de chauffeur van de Rode Kruis bus. 

Aanmelden voor de boodschappendienst is verplicht. U kunt zich aanmelden door eenmalig te mailen naar boodschappendienst@rodekruisrhenen.nl onder vermelding van achternaam, adres en telefoonnummer. Heeft u geen internet? Bel dan naar Marjolein Siebelink van Welzijn Rivierstroom via 06 – 19 42 69 67. Zij helpt u dan met de aanmelding.