Menu

Ik wil een hulpverlener

Eerste Hulp bij evenementen

Tienduizenden mensen bij elkaar, bij een rijnweek, een achterbergse dag of de motorcross op hemelvaartsdag. Of honderden mensen, bij een herdenking op de Grebbeberg, of de wandelvierdaagse, een braderie in de Stad. Vaak gaat er iets mis: iemand verstuikt een enkel of komt in gedrang terecht en krijgt ademhalingsproblemen. Of raakt gewond bij een vechtpartij, want ook dat komt voor.

Daarom zijn er bij die gelegenheden meestal zogenoemde Eerste Hulp-posten. Heel vaak worden die posten bemand door Rode Kruis vrijwilligers. Die kunnen natuurlijk de verstuikte enkel voorzien van een drukverband en weten precies wat ze moeten doen (maar ook wat ze niet moeten doen!) als iemand gewond raakt. Ze hebben hun eigen materiaal (basisuitrusting) bij zich en nemen zo nodig mensen van de Verbindingsdienst van het Rode Kruis mee om hun eigen communicatie te regelen. Vrijwillig en toch professioneel.

Organiseer jij een evenement? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met de coördinator Evenementen Hulpverlening van het Rode kruis Rhenen: Gerrit Verhaaf (06 – 10 95 87 70). Je kunt je evenement aanmelden door het invulformulier op deze pagina te gebruiken. Zo hebben wij alle gegevens bij de hand om jouw evenement veilig te laten verlopen!

Pam


Aanvraagformulier bij evenementen